lørdag den 11. juni 2011

Mine elevers egne eventyr

Hen over foraaret har vi arbejdet med eventyrgenren. Vi har blandt andet laest Klodshans, og vi har talt om folkeeventyr og H.C.Andersen. Som afslutning paa arbejdet har Klara, Cleophee og Sasha skrevet hver deres eventyr, hvor det eneste krav var, at de skulle respektere eventyrets stil.
Her ser I det meget flotte resultat:

Kong Kat og Groennehat.

Der var en gang en kat, som var konge og bestemte over nogle hoens og en mand, der hed Groennehat. Groennehat kunne ikke lide Kong Kat, fordi han sagde, at Groennehat skulle lave mange flere ting end hoensene.
Groennehat var meget sur, men han fik en idé! Han skulle hen og snakke med Kong Kat for at sige, at han ville sige op, hvis han skulle lave mange flere ting end hoensene. Saa sagde Kong Kat: "Du laver mange flere ting end hoensene, for naar du arbejder, laver du det fuldstaendig forkert!".
Men pludselig, da Groennehat var ved Kong Kats doer, skete der noget: Der var et stort BOM! Og Groennehat faldt ned paa gulvet. Men da Groennehat var oppe igen, var han blevet helt lille, mindre end Kong Kats doer. Han lukkede sine oejne og aabnede dem igen, men han var virkelig mindre end Kong Kats doer.
Men da han var oppe igen, var doeren aaben. Han gik ind, han kunne se Kong Kat ved bordet. Han gik over til bordet ved siden af Kong Kat, de snakkede lidt sammen, men saa sagde Kong Kat, der var meget sulten: "Skal vi ikke begynde at spise? Saa bliver du stor igen."Jo, det kan vi godt". Og saa begyndte de at spise.
Nogle dage efter, da Groennehat var groet, saa var Kong Kat glad, og saa fik Groennehat lige saa meget arbejde som hoensene. Saa levede de lykkeligt til deres dages ende.
Skrevet af Cleophee 10 aar.


Komputermusen.

Der var en gang en komputermus, som ville vaere en normal mus, saa han gjorde tre ting:
Foerst proevede den at grine, det hjalp ikke. Saa proevede den at graede, det hjalp heller ikke, og saa proevede den at nyse, og saa skete der et eller andet magisk, og saa kom den ud af komputeren.
Lige pludselig fik den ondt i maven og ledte efter toilettet. Da han ledte efter toilettet, saa han en kat, som var groen og blaa og havde gule striber. Den saa vildt nuttet ud! Og da komputermusen spurgte, hvor toilettet var, begyndte katten at aabne munden, som om at katten ville spise musen. Saa loeb musen af sted i en fart, og saa ville katten slet ikke spise den, den var bare ved at gabe.
Da musen loeb, fandt han toilettet, og da han sad paa toiletbraettet, var der nogen, der trak op, og saa faldt han ned i toilettet. Der var et roer, der foerte hen fra toilettet til komputeren, og saa kom han ind i komputeren.
Han levede lykkeligt til sine dages ende inde i komputeren, og han glemte aldrig den dag, han kom ud af komputeren.
Skrevet af Klara 10 aar.


Optagelsesproeven.

Der var en gang tre broedre. De skulle til Clairefontaine til optagelsesproeve. Der var to, der skulle til fodbold og en, der skulle til basketball.
De to, der skulle til fodbold, var de onde. De sagde, at basketball var til dem, der var rigtig store og for de dumme. Men den bror, der var til basketball var rigtig klog.
Han fandt paa at ikke sige noget til sine broedre (ikke tale til dem, red.)
Og saa gik de til optagelsesproeven. Og saa de to, der skulle til fodbold, de bestod ikke deres eksamen.
Og saa den, der skulle til basketball, han blev optaget i Chicago Bulls. Han tjente mange penge. Og han levede lykkeligt til sine dages ende.
Skrevet af Sasha 10 aar.